Pogoji uporabe

 DOUGLAS

POGOJI UPORABE

Za vsako uporabo www.douglas.si (in/ali drugih spletnih strani v lasti Douglas parfumerije d.o.o.) veljajo spodaj navedeni pogoji. Dokumente, informacije in vsebine objavljene na spletni strani www.douglas.si (in/ali drugih spletnih straneh v lasti Douglas parfumerije d.o.o.) je prepovedano kopirati, razen za individualno uporabo ter nekomercialne namene, vendar vedno z upoštevanjem avtorskih pravic in drugih pravic intelektualne lastnine, kot tudi vseh ostalih omejitev pravic. Kakršnokoli kopiranje, reprodukcija ali distribucija dokumentov, informacij in vsebin s te spletne strani je dovoljeno izključno na podlagi predhodne pisne in izrecne privolitve podjetja Douglas parfumerije d.o.o.

Vsak obiskovalec ima možnost registracije v spletni trgovini douglas.si, ki mu omogoča različne ugodnosti in storitve. Uporablja se tudi za namene sledenja košaric med iskanjem izdelka ter z namenom shranjevanja podatkov o izdelkih z uporabo opcij »Seznam želja« in »Profil«.

Obiskovalcem strani spletne trgovine je zagotovljena možnost nakupa z ali brez registracije.  Kot obiskovalec spletne trgovine douglas.si, lahko izberete, da se ne registrirate, vendar v tem primeru ne  ne boste mogli uporabljati določene funkcionalnosti spletne trgovine douglas.si. V primeru, da se ne želite registrirati, je za nakup kljub temu nujno vnesti vaše osnovne kontaktne podatke in podatke o plačilu.

V primeru registracije v spletni trgovini douglas.si, vas prosimo, da vse spremembe vaših osebnih podatkov pravočasno vnesete v vaš osebni profil na strani douglas.si, za zagotavljanje popolnosti, točnosti in ažurnosti vaših osebnih podatkov v vaši nadaljnji uporabi spletne trgovine. V primeru, da zahtevate od Douglas parfumerije d.o.o. da prekliče vašo registracijo v spletni trgovini douglas.si, se le-ta zavezuje, da bo trajno odstranila vse vaše osebne podatke, ki so bili vneseni ob registraciji.

 

 E-pošta: info@douglas.si

 

1. Pogoji prodaje

Ti pogoji prodaje določajo postopek naročanja, plačevanja, dostave, vračila in reklamacije blaga, ponujenega na naših spletnih straneh. Prodajalec izdelkov v spletni trgovini douglas.si je družba Douglas parfumerije d.o.o., Kreše Golika 3, Zagreb, kupec blaga pa je obiskovalec spletnega kataloga, ki izbere vsaj en izdelek, izpolni elektronski obrazec naročila in ga pošlje prodajalcu.

V primeru sistemske napake, podjetje Douglas parfumerije d.o.o. ni dolžno opraviti nepravilnega naročila in dostaviti izdelka.

Nakup v spletni trgovini douglas.si lahko izvedejo le osebe, starejše od 18 let.

 

2. Elektronska komunikacija

Pri obisku strani spletne trgovine douglas.si komunicirate po elektronski poti. S tem soglašate, da so vsi sporazumi, obvestila, sporočila, pogodbe in ostale vsebine, ki so vam dostavljeni po elektronski poti, enakovredni pisni obliki.

Z izbiro opcije "Prijava na Newsletter" nam podate svoje soglasje, da vas po elektronski poti obveščamo o naših promocijskih in drugih dejavnostih.

 

3. Dostopnost spletne trgovine www.douglas.si

Douglas si prizadeva, da vam zagotovi najboljšo možno ponudbo storitev, vendar podjetje Douglas parfumerije d.o.o. ne more jamčiti, da bodo storitve na www.douglas.si ustrezale vašim potrebam. Douglas tudi ne more jamčiti, da bo storitev brez napak. Če pride do napake, vas prosimo, da jo sporočite našemu kontaktnemu centru na e-naslov info@douglas.si, da bi napako čim prej odpravili.

 

 4. Zunanje storitve

Storitve, ki vam jih ponuja spletna trgovina www.douglas.si, ne vključujejo stroškov, ki jih nosite z uporabo računalniške opreme in storitve za dostop do naših strani. Podjetje Douglas parfumerije d.o.o. ni odgovorno za stroške telefona ali katere koli druge stroške, ki bi lahko nastali.

 

 5. Spremembe

Podjetje Douglas parfumerije d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe teh pogojev in bo o spremembi pogojev vnaprej v razumnem roku obvestilo registrirane uporabnike na e-naslov, ki so ga vpisali ob registraciji. Vse spremembe bodo za uporabo spletne strani douglas.si veljale z dnem uveljavitve spremembe pogojev. Če se ne strinjate z navedenimi pravili uporabe in jih ne želite sprejeti, vas prosimo, da se obrnete na naš kontaktni center s svojimi pripombami ter v tem obdobju ne uporabljajte storitev spletne trgovine.

6. Varnost

Ob registraciji v spletni trgovini douglas.si morate ustvariti geslo, ki ga morate obdržati zase in ne deliti z drugimi osebami. Odgovorni ste za vsa dejanja in naročila, ki so izvedena z uporabo vašega gesla. Če veste ali sumite, da ima še kdo vaše geslo, ste nas o tem dolžni obvestiti na e-naslov info@douglas.si.

Če obstaja kakršnikoli sum, da se dogaja kršitev varnosti, ima podjetje Douglas parfumerije d.o.o. pravico od vas zahtevati, da spremenite geslo, v nasprotnem lahko blokira vaš uporabniški račun.

 

7. Izvaja o varnosti

Uporabljamo storitev WebPay za internetno plačevanje pri podjetju Monri Payments d.o.o., ki uporablja najsodobnejše tehnologije zaščite pred zlorabami, na primer varnostni protokol Secure Socket Layer (SSL) in druge tehnologije ter varnostne postopke v skladu z najvišjimi standardi. Izmenjava občutljivih podatkov med spletnim plačilnim sistemom in avtorizacijskimi centri kartičnih družb poteka z uporabo omrežja, ki je popolnoma zaščiteno pred nepooblaščenim dostopom. Občutljivi podatki o kreditni kartici so preko spleta neposredno posredovani avtorizacijskemu centeru.

 

8. Registracija

Za registracijo v spletni trgovini douglas.si morate biti stari vsaj 18 let. Kupec nosi odgovornost za točnost in popolnost vnesenih podatkov ob registraciji. Če pride do kakršnekoli spremembe podatkov, ki ste jih vnesli ob registraciji, ste dolžni svoj uporabniški račun takoj posodobiti oz. nas obvestiti o spremembah. Z registracijo boste lahko uživali v določenih ugodnostih in promocijah, lahko boste sledili vašim naročilom, ustvarjali sezname želja in upravljali z vašimi osebnimi podatki. Za nakup v spletni trgovini douglas.si registracija ni potrebna.

Upravljavec vaših osebnih podatkov je družba Douglas parfumerije d.o.o., Kreše Golika 3A, Zagreb Hrvaška. Vaše osebne podatke obdelujemo za zagotavljanje storitev in za izvrševanje vaših naročil v spletni trgovini douglas.si ter za potrebe internih analiz in poročil o vedenju naših kupcev, kar vključuje tudi oblikovanje profilov. Če nam boste dali izrecno privolitev, bomo vaše podatke obdelovali tudi za obveščanje o naših promocijskih dejavnostih.

Vedno lahko zahtevate umik soglasja, popravek, izbris in dostop do podatkov ter omejitev obdelave podatkov, lahko pa tudi ugovarjate obdelavi podatkov s sporočilom na zastitapodatkov@douglas.hr. Imate tudi pravico do prenosljivosti podatkov in do vložitve pritožbe pri pristojnem nadzornem organu. Podrobne informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov so navedene v rubriki Politika zasebnosti.

 

9. Naročanje

Naročilo lahko oddate v spletni trgovini douglas.si 24 ur na dan, 7 dni v tednu. Naročila se obdelujejo od ponedeljka do petka od 8.30 do 16.30, razen ob praznikih. Naročilo oddate tako, da v spletni trgovini douglas.si izberete izdelke, ki jih želite kupiti. Ko izberete izdelke, ki jih želite kupiti, nadaljujete s postopkom nakupa tako, da kliknete na ikono »Kupi« ter izpolnite in potrdite obrazec z osnovnimi podatki za plačilo in dostavo želenih izdelkov. Po uspešno opravljenem nakupu vam bomo na vaš elektronski naslov poslali potrdilo o vašem nakupu.

Izdelke iz kataloga spletne trgovine douglas.si lahko razvrščate po programu glavnih kategorij (dišave, nega, make up, dodatki ...), po blagovni znamki (blagovne znamke partnerjev Douglas parfumerija), po ceni in po izbiri Douglas Spletne trgovine. Naša ponudba izdelkov se nenehno posodablja.

Po izbiri izdelka lahko kliknite na podrobnosti o izdelku in izvedeli boste vse o njem in si ga bolj natančno ogledali. Če želite izdelek kupiti, kliknite na »Dodaj v košarico« in izdelek bo takoj dodan v vašo košarico. V košarici lahko izberete količino izdelkov, ki jih želite kupiti, lahko pa tudi prekličete nakup. V vsakem trenutku vam je košarica vidna in dostopna, ter lahko nadaljujete s pregledom našega kataloga. Po končanem pregledu izdelkov se vrnete na košarico in izberete »Kupi« ter nadaljujete z zgoraj opisanim postopkom nakupa.

Podjetje Douglas parfumerije d.o.o. se zavezuje, da bo dostavilo vse naročene izdelke, ki jih ima v trenutku naročila na zalogi. Če podjetje Douglas parfumerije d.o.o. ne more dostaviti, katerega od naročenih izdelkov, vas bomo kontaktirali po telefonu ali na e-naslov v zvezi z nadomestnim izdelkom ali s preklicem naročila. Vsi ostali naročeni izdelki bodo odposlani.

 

10. Plačilo naročenih izdelkov

Kupec se zaveže izdelke vključno s stroški dostave plačati na Douglas parfumerije d.o.o. z enim od naslednjih načinov plačila:

  • z nakazilom na transakcijski račun družbe Douglas parfumerije d.o.o.,
  • s  plačilno ali kreditno kartico Mastercard, Maestro, Visa in Visa Electron.

Če izberete plačilo z nakazilom na transakcijski račun, boste po potrditvi vašega naročila na svoj elektronski naslov prejeli vse potrebne podatke za izpolnjevanje univerzalnega naloga za prenos sredstev (UPN). Prosimo vas, da pri plačilu z UPN v polje [referenca ali namen plačila] obvezno vpišete SI00 ter za tem številko vašega naročila, ki ste jo prejeli na vaš elektronski naslov ob potrditvi vašega naročila. Namen te številke je hitrejše povezovanje vašega plačila z naročilom.

Običajen rok za izvedbo plačilne transakcije med bankama je 48 ur. Z oddajo vašega naročila so naročeni izdelki v izbrani količini rezervirani 3 dni. Rezervacija se lahko na vašo zahtevo podaljša, če kontaktirate administratorja na info@douglas.si. Naročene izdelke vam bomo dostavili po tem, ko bomo na naš transakcijski račun prejeli plačilo vašega naročila.

Če plačujete s kreditno kartico, so vaši podatki zaščiteni s sistemom WebPay, podjetja Monri Payments d.o.o. To pomeni, da niti internetna trgovina Douglas, niti Monri Payments d.o.o. nimajo vpogleda v številko vaše kartice; vpogled ima le podjetje, ki je lastnik kreditne kartice.

WebPay je spletna storitev za avtorizacijo kreditnih kartic po internetu z največjo varnostjo. Sistem WebPay ponuja varno povezavo z avtorizacijskimi centri kartičnih podjetij in avtorizacijo dveh najmočnejših kreditnih kartic v Republiki Sloveniji (Mastercard in Visa). Posebni podatkovni protokoli sistema ščitijo vse podatke vseh udeležencev v procesu spletnega nakupa.

11. O prodajnem mestu

Douglas parfumerije d.o.o.

Kreše Golika 3a, 10 000 Zagreb

Matična številka: 03273342

Davčna številka: 61261769660

ID za DDV (Slovenija): SI27472701

Registracija: Okrožno sodišče v Zagrebu, Tt-11/20463-2

Douglas spletne strani lahko uporabljate za zasebno uporabo, brez kakršnihkoli nadomestil za uporabo, in sicer po naslednjih pogojih in pravilih. Z uporabo www.douglas.si spletne trgovine se zavežete k spoštovanju navedenih pravil in pogojev.

 

12. O izdelkih in storitvah

Podjetje Douglas parfumerije d.o.o. si bo prizadevalo za zagotovitev točnosti informacij in podatkov na tej spletni strani, vendar ne prevzema nobene odgovornosti za točnost in/ali popolnost vseh informacij in vsebin, ki so na www.douglas.si. Fotografije izdelkov so ilustrativne narave in ne jamčimo, da v popolnosti ustrezajo samemu izdelku. Za morebitne nenamerne napake v opisu izdelkov ne odgovarjamo. Možne so razlike med dejanskim izdelkom in izdelkom, ki je opisan na teh straneh, če proizvajalec spremeni katero od značilnosti ali sestavo izdelka. Vsi opisi se redno in natančno preverjajo.

Vse cene so izražene v EUR in vključujejo DDV. Prikazane cene veljajo za vse načine plačila. Izvedba plačila pa je mogoča v evrih in se nanaša na spletno nakupovanje.

 

13. Intelektualna lastnina

Vsebina spletne trgovine www.douglas.si je zaščitena ter je last podjetja Douglas parfumerije d.o.o., ki ima izključno pravico do njene uporabe. Za vsako komercialno uporabo vsebin na straneh www.douglas.si morate predhodno kontaktirati Douglas parfumerije d.o.o. na e-naslov info@douglas.si in pridobiti pisno privolitev.

 

14. Vprašanja in predlogi

Če imate vprašanja ali predloge o teh pogojih uporabe,  prosimo, da nas kontaktirate na:

Douglas parfumerije d.o.o.

Kreše Golika 3a, 10 000 Zagreb

e-mail: info@douglas.si

 

15. Impressum

PODATKI O PODJETJU

Douglas parfumerije d.o.o.

Kreše Golika 3a 10000 Zagreb

E-naslov: info@douglas.si

Faks: +385 12924-066

IBAN: HR3824840081100167845, Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb

HR4723400091100223047, Privredna banka Zagreb d.d.

Matična številka: 03273342

Davčna številka: 61261769660

Za potrebe spletne prodaje v Republiki Sloveniji je dodeljena davčna številka: SI27472701

 

Vrsta davčnega zav.: R1

Registracija: Okrožno sodišče v Zagrebu, Tt-11/20463-2

Znesek temeljnega kapitala: 7.534.800 kun – vplačan v celoti

 

Člani Uprave - Adrijana Bokan; Agnieszka Mosurek-Zava; Sandy Vrbetić-Matika

Izvršni direktor - Adrijana Bokan